Most akkor, hogy is van ez a repülés a karantén után?

A rövid válasz, hogy igazából még senki nem tudja… Egyes elemzők azt mondják, hogy nagyon lassan fog beindulni újra a turizmus és vele együtt a repülés is és ha meg is lódul már nem lesz olyan mint régen. Mások szerint pik-pakk minden visszatér a vírus előtti állapotra.

Talán mindegy is, hogy az ellenszert találják meg amivel kezelni lehet a betegeket vagy a vakcinát, hogy a fertőzés ki se alakuljon. Mind a két esetben bátrabban utazik majd mindenki és ha lesz kereslet lesznek telített repülők is. Szó van most arról, hogy a légitársaságoknak üresen kell hagyni a középső sort, így csökkentve a fertőzés terjedését.
Üres középső székek minden sorban

A Wizz Air vezérigazgatója Váradi József a Reuters hírügynökségnek beszélt arról, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy minden széksorban blokkolják a középső üléseket. Ezzel csak az a baj, hogy a repülőgép kapacitásának harmada esik így ki. Egy 180 férőhelyes gépen csak 120 tudnának utazni. Persze gondolhatnánk, hogy, milyen kényelmes lenne így repkedni, de mindennek ára van. Egy ilyen intézkedés jelentős hatással lehet a légitársaságok profitképességére és üzleti modelljére. A gazdaságos üzemeltetéshez 75% feletti töltöttséget kell elérni. A válságot megelőző időszakban a fapados légitársaságok ennél jóval magasabb 90% felettire törekedtek. Szóval ha ez a felállás marad akkor jelentősen emelkedni fognak a repülőjegyek.

Egyébként a Wizz Air a flottájának köszönhetően előnybe kerülhet mondjuk a Ryanair-el szemben. Több olyan gépe van ami több utast tud szállítani, így alacsonyabban tudja tartani árait a konkurenciával szemben.

Persze nem kellett sokat várni egy másik megoldásra… Ami nem is olyan rossz, jól jött volna sokszor még békeidőben is 😜.

Műanyag elválasztók

A harmadik sor teljes likvidálása helyett egy átlátszó plexi falat tennének az utasok közé vagy mind ezt kimaxolva, hogy még véletlenül se legyen semmiyen kontakt a középső ülést 180 fokkal elforgatják.
Elforgatott ülések

Elforgatott ülések felülnézetben

Ha ez a helyzet valósulna meg akkor figyelni kell majd a jegyfoglalásnál, nem biztos, hogy jó ötlet egymás mellé ülni, ugyan is egy plexi fal fog elválasztani a másiktól, srégen szemben pedig olyan valakivel szemezhetünk akit nem is ismerünk… de héé, első a biztonság és mint ahogy feljebb említettem mindennek ára van, hol pénzben, hol kényelemben.

De persze az is lehet, hogy mindenkinek kiosztanak egy maszkot és egy gumikesztyűt amit viselni kell egész úton.

Egy biztos, még pár hétnek el kell telnie, hogy kiderüljön merre és hogyan tovább, de vannak alternatívák. Mi a Budapest Reptér Parkolónál nagyon várjuk, hogy újra jöjjön-menjen mindenki és ami nagyon fontos, hogy ezt boldogan és félelem nélkül tegye.

Várunk mindenkit szeretettel következő utazásánál!
2020. 04. 28.