Miért jó és miért rossz utazni idén!? | Ferihegy parkolás és ami mögötte van

Utazni vagy nem utazni? 2020 nyarának talán legtöbbet feltett kérdése ez. A rendszeres utazók körében is három tábor alakult ki:
- „menni mindenáron”
- „megyek-megyek, de óvatosan” (rövidebb időre)
- „Balatonra talán lemegyek”

Ez a három csoport sem egyenlően oszlik el, így nyugodtan kijelenthető, hogy a notórius külföldre utazók 75-80 százaléka idén eltűnt. Természetesen érthető az aggodalom és mindenki a saját meggyőződésének megfelelően dönt. Na de lássuk a pro és kontra érveket.
Személyes tapasztalattal sajnos nem szolgálhatok, viszont annál több hazaérkező ügyfelünk élménybeszámolójával igen. Kezdjük talán a „miért ne utazzunk idén” résszel

Kontra:
- Semmiféleképpen ne utazzon az, aki retteg a koronavírustól. Az egész utazás lényegét, a feltöltődést és az élményszerzést tudja megkeseríteni, ha valaki azt figyeli, hogy mikor melyik bokorból támad a vírus. Nem azt mondom, hogy nem számít a védekezés, hanem hogy azok vannak előnyben, akik kicsit lazábban tudják kezelni ezt az időszakot.
- Ne utazzon, ha nem tudja elviselni a maszkot az egész repülőút során és még néhány helyen, ahol kötelező. Ebből csak bonyodalom és vita alakul ki, ami szintén beárnyékolja a felhőtlen nyaralást, mert igazából felhőtlen lehetne. Ezzel el is érkeztünk a „miért érdemes utazni idén” részhez.


Fotó: Pinterest: Görögország - Santorini
Pro:
- Szinte mindenki úgy száll be a reptéri kisbuszba, hogy „ezt kár lett volna kihagyni”. A beszámolókból kiderül, hogy kevesen vannak mindenhol, nem zavaróan, hanem kellemesen.
- Mindenre van idő, mindenki nagyon kedves, illedelmes. Ez nem is csoda a helyiek szemszögéből, hiszen meg kell fogni azt a kevés embert, aki most ellátogat hozzájuk.
- A megszokottnál jobban ügyelnek a tisztaságra, ami ugye mindig jól jön.

Fotó: tenerife-beaches.info
Szóval aki kellő rugalmassággal tudja kezelni a jelenleg aktuális koronavírus szabályokat nyugodtan vágjon bele egy utazásba. A legkedveltebb úticélok, Görögország, Ciprus, Olaszország déli része, Málta és a sor végén Tenerife.
Tenerife sajnos besárgult, de a Magyar Utazási Irodák Szövetsége adatokkal alátámasztva és egy kormányrendeletre hivatkozva kérelmezi, hogy a Kanári- és a Balear szigetek maradjanak a zöld besorolás alatt.

Várjuk kedves ügyfeleinket a Liszt Ferenc repülőtér mellett található Budapest Reptér Parkolóban Vecsésen, igyekszünk mindenben a segítségükre lenni, ami megkönnyíti a Ferihegyi parkolást.