Európa legbiztonságosabb úti céljai

Számos európai ország megnyitja határait, újra indulnak a repülőjáratok és nyitnak a szállodák. Mindenki szeretné nyugodtan eltölteni jól megérdemelt szabadságát. Még ebben az információ teli világban is nehéz eligazodni, hogy melyik ország mit és hogyan tesz, illetve vár el a turistáktól.

Kiválasztottuk néhány olyan úti célt, amit a vírus legkevésbé érintett (akár 260-szor kevesebb Covid-19 eset). Ezek a desztinációk nagyon szigorú és hasznos higiéniai protokollt vezettek be és hajtottak végre. Igazából számunkra egyik sem ismeretlen. Távolságtartás, légkondicionáló szűrőinek a cseréje, kötelező maszk viselet, ököl vagy könyök köszöntés stb.

Fontos, hogy ezeket az intézkedéseket mindenki tartsa be az ott tartózkodás ideje alatt. Kerülje az utazást, ha nem érzi jól magát, de idén én nem javasolnám a 70 év felettieknek és/vagy légzési problémákkal küzdő embereknek sem.

Érdemes olyan szállást és repülőjegyet foglalni, ahol 100%-ban visszatérítik a kifizetett összeget lemondási díj nélkül, bár a repülőjegynél ez szinte lehetetlen. Nem úgy mint reptéri parkolónkban, ahol előre fizetési kötelezettség nélkül foglalhat, így a lemondás is teljesen ingyenes.

Tudom mindenkinek meg van a véleménye a koronavírusról, legyen ez vélt vagy valós, mindenkinek szíve joga a cikk hátralevő részének megítélése. Számokkal dolgozunk, az, hogy ezek, hogy jöttek ki egy teljesen másik témakör lehetne körül-belül 900 oldalon levezetve.


Tbiliszi
Grúzia

Tbiliszi Grúzia fővárosa, egy olyan országé, amelyet a koronavírus a legkevésbé sújtott a világon. Az ország nagyon gyorsan reagált olyan intézkedésekkel, amelyek rendkívül alacsony szinten tartották a járványt. Grúziában akár 260-szor kevesebb a Covid-19 fertőzöttek száma, mint a leginkább érintett európai országokban.

Ha az ország július 1-jén újból megnyitja határait az utazók számára, akkor számos egészségügyi intézkedést hajt végre az utazók, valamint a polgárok biztonságos és pihentető nyaralása érdekében.

A bezártság arra kényszeríti a legtöbb embert, hogy jobban akar utazni, mint valaha. Lehet, hogy pont egy tibiliszi nyaralásra van szüksége. Az emberek nyitottak, a városban pont a megfelelő arányban keveredik a múlt, a jelen és a jövő. Grúzia fővárosa trendi, 2020-ban; ideális hely a kultúra, a gasztronómia, a sokféleség és az építészet szerelmeseinek. A "wow" hatás garantált.

Tudta, hogy Tbiliszi akár ötször biztonságosabb (bűnözés arányát tekintve), mint Párizs vagy London? Tbiliszi másik előnye, hogy széles a turisztikai apartmanok kínálata, amelyeket ebben az évben az utazók nagyon keresnek, valamint a kis- és butik szállodák, vendégházak száma is magas.

Újranyitás a turisták előtt: Július 1. Nincs karantén kötelezettség!


Korfu
Görögország

Ez a paradicsomi görög sziget ideális hely a feltöltődéshez ebben a stresszes időszakban. Görögország azon európai országok egyike, amelyeket a legkevésbé érint a koronavírus (akár 50-szer kevesebb fertőzött ember, mint a leginkább érintett európai országokban). A görög egészségügyi rendszer soha nem volt túlterhelt ezen egészségügyi válság idején. Ráadásul az országban az egy főre jutó kórházi ágyak száma több, mint sok európai országban.

Korfu ideális választás ha olyan nyaralást szeretne, amelyben a pihenés, a Nap és a természet ereje ötvöződik.

Újranyitás a turisták előtt: Július 1. Nincs karantén kötelezettség!

Cavat
Cavat
Horvátország

Népszerű hely a hírességek, a szerelmesek, a családdal utazók, a gasztronómia, a kultúra, a természet, s a vízi sportok kedvelői körében!

Horvátországban egymillió emberre számítva akár 20-szor kevesebb fertőzött ember van, mint bármely más európai országban. Horvátország egyben azon európai országok egyike, ahol egy lakosra esik a legtöbb kórházi ágy.

A dubrovniki repülőtér csupán 10 perc alatt elérhető.

Cavtat gazdag választékot kínál privát villákkal, turista apartmanokkal és kis családi szállodákkal (ezek az utazók kedvencei ezen a nyáron).

Újranyitás a turisták előtt: Július 1. Nincs karantén kötelezettség!

 

Madeira
Madeira
Portugália

Ha azt mondjuk, hogy Portugáliát alig érintette a járvány akkor ez különösen igaz Madeira szigetére. A vírussal összeköthető haláleset nem történt a szigeten.

 A sziget strandjai sok „legjobb” díjat nyert már el.

Madeira sok ember számára a legszebb sziget a világon: ez a tipikus egyszer az életben látni kell. Ha hosszú arany sárga homokos strandról álmodik, akkor ide utazzon! Cristiano Ronaldo is gyakran hazatér és tölti a szigeten a szabadidejét. Porto Santoban, Madeira szomszédságában: a meleg homok gyógyászati ​​erényeiről híres. Imádni fogja Madeirát!

Újranyitás a turisták előtt: Július 1. Nincs karantén kötelezettség!

Azoriszigetek
Az Azori-szigetek
Portugália

Az Azori-szigetek tökéletes célpont, ha újra kapcsolatba kell lépni a természettel. Ha szereti a túrázást, a növény- és állatvilágot, a delfinek és a bálnák figyelését, a helyi termékek kóstolását, a valódi élményeket, akkor az Azori-szigetek kiválóan alkalmas ezekhez a tevékenységekhez és a nyaraláshoz. Az Azori-szigetek hatalmas választékát kínálja magánvillák, turisztikai apartmanok és kis családi szállodák számára, mint a „Quinta das buganvilias” Faialban.  

Újranyitás a turisták előtt: Július 1. Nincs karantén kötelezettség!

 

Preveza
Preveza
Görögország

Ha nappal a tengerparton este pedig az étteremben vagy az apartmanban szeret lenni akkor Preveza a tökéletes választás. Igazi kis mediterrán város a Jón tenger partján.

 Preveza az összes összetevőt tartalmazza ami a biztonságos nyaraláshoz idén elengedhetetlen. Görögország azon európai országok egyike, amelyet legkevésbé érintett a koronavírus (akár 50-szer kevesebb fertőzött ember, mint más európai országokban) Európában az egyik leghosszabb strandja a "Monolithi beach" (22 km hosszú és 50 m széles). Könnyen kivitelezhető a társadalmi távolságtartás. Sok hasznos intézkedést vezettek be ebben a városban. 4 méter a napernyők között, légkondicionáló szűrőinek cseréje a szobákban a tartózkodások között, a szállodai szobák fertőtlenítése.

Mindössze 10 perc autóútra található az Aktion repülőtértől.

Újranyitás a turisták előtt: Július 1. Nincs karantén kötelezettség!

Malta
Málta

Máltán akár 55-szer kevesebb koronavírus - eset fordult elő, mint a leginkább érintett európai országokban. Tudta, hogy Máltán lakosonként több kórházi ágy található, mint Finnországban, Írországban vagy az Egyesült Királyságban? Mivel a járvány Máltán nagyon korlátozott mértékben volt jelen, komoly egészségügyi korlátozásokat vezettek be, így a kórházak soha nem voltak túlzsúfoltak.

Tudva ezt, nyugodtan búvárkodhat a Földközi-tenger türkizkék vízében. Fedezze Európa egyik legszebb úti céljának kincseit és gazdagságát! Helyezze a strand törölközőjét a Riviera öböl strandjára vagy Málta sok más strandjának egyikére. Ha igazán el akarja távolítani magát a tömegtől ezen a nyáron, foglaljon Gozo szigetére. Kisebb, mint a fősziget, és ideális természet szerelmeseinek, túrázóknak vagy búvároknak.

Újranyitás a turisták előtt: Július 1. Nincs karantén kötelezettség!

 

A fenti desztinációk természetesen a teljesség igény nélkül lettek felsorolva és még rengeteg szuper hely van Európában és azon kívül is, ami teljesen biztonságos. Jó hír, hogy a vírus által erősebben sújtott helyek is kezdenek magukhoz térni.

Várunk mindenkit szeretettel és olcsó árakkal reptéri parkolónkban.
Forrás: European Best Destinations